Devenit deja o traditie, parteneriatul dintre Gala Hop si Star Gossip Magazine si-a propus, in fiecare an, pe langa mediatizarea acestui important concurs-spectacol teatral pentru tineri, promovarea tinerelor talente ce au imbratisat cu dragoste si succes arta Thaliei.
Ne-am propus sa va prezentam si in acest an cateva dintre figurile remarcante de tineri actori inscrisi in Gala Hop 2019.
Astazi incepem cu Maria Panainte, actualmente actrita freelancer, originara din Chisinau, cu arta in suflet, fosta actrita de succes a Teatrului Masca si in prezent instructor de tango.

Cum ti-ai descrie in cateva cuvinte cartea de vizita?

Cartea de vizita ar fi verde, cu striatii, la fel ca suisurile si coborasurile care mi-au ghidat calea de pana acum. Pe ea ar scrie asa: Actorul de vis al oricarui regizor 😀

 De ce actorie?

Imi place sa privesc lumea prin prisma acestei arte.
Actorie si dans am vrut sa fac inca de cand ma tin minte. Toate jocurile copilariei implicau niste roluri: victime, eroi, printi si printese, mama si tata, medici, vanzatoare, domnisoare ?.
Apoi am crescut si ma simteam captiva in viata mea, care pe atunci se desfasura intre scoala si acasa, ma plictiseam. Eram curioasa ce fac altii, cum simt, cum traiesc, de ce se comporta asa. Am gasit raspunsul la 14 ani: actoria! Asa voi putea calatori in timp si sa fiu oricine vreau!
Ulterior, in facultate, actoria m-a ajutat sa ma descopar si sa aflu secrete care erau ascunse in mine, de mine insami. Actoria cere sa-ti dedici viata pentru a te dezvolta in continuu, sa te arunci fara frica in adancurile subconstientului, astfel incat sa devii cea mai buna versiune a ta.

Cine esti tu in spatele rolurilor interpretate?

Imi plac plimbarile in natura, prefer bicicleta – transportului public, in unele nopti dansez pe ritmul de tango in localuri semiobscure. Si apoi imi gasesc alte roluri, cum ar fi -„profesoara” – predau cursuri de teatru pentru copii si lectii de tango adultilor.

Cu ce personaj iti asemeni cel mai bine personalitatea si de ce?

Mi-am dorit dintotdeauna sa joc roluri de ingenue, indragostite si visatoare. Dar pana acum am fost distribuita in personaje complexe, puternice, cu picioarele pe pamant. Personalitatea mea are trasaturi din ambele tipologii … in functie de situatie.

Crezi ca tinerii au o sansa reala in lumea teatrului romanesc de azi?

Cred ca sansa este la voia norocului. Sa fii persoana potrivita la momentul potrivit.
E o lupta continua. Ca actor e nevoie sa te antrenezi tot timpul, sa dansezi, sa canti, sa inveti monoloage, ca sa fii pregatit atunci cand apare un casting, dar in acelasi timp muncesti orice ca sa-ti asiguri o situatie financiara, dar sa ai grija ca acest job sa-ti asigure si timp sa fii ”disponibil” in cazul in care iei un casting. Si mai este necesar sa ai psihicul puternic pentru a face fata nenumaratelor respingeri. Se poate intampla sa ai proiect dupa proiect si apoi un an de zile sa nu mai prinzi nimic. E ca un rollercoaster.

Ce te motiveaza sa fii cea mai buna la Gala Hop? De ce Individual?

Am gasit un monolog scris de Visniec care mi-a placut mult si asa am ales sa particip individual. Gala Hop e un fel de barometru al evolutiei: sa ma analizez, sa vad cat am crescut, la ce nivel am ajuns si cum mai fac fata emotiilor si unui public avizat. Asta ma motiveaza sa fiu mai buna decat am fost in editia din 2016. De asemenea, dorinta de a fi remarcata si a colabora in noi proiecte.

Care crezi ca este cel mai mare adversar al tau in cadrul acestui eveniment?

Nu am apucat sa vad momentele tuturor colegilor la preselectie, dar cei pe care i-am vazut sunt foarte buni. Competitia o sa fie destul de stransa. Dar eu sunt in competitie cu mine insami, sa fiu mai buna decat am fost ieri. Magia e in proces, succesul e bonus.

Ce vei face daca vei castiga/daca nu vei castiga?

Daca voi castiga m-as bucura foarte mult, iar daca nu, voi continua sa fac ceea ce am facut si pana acum.

Ce urmeaza pentru tine post Gala Hop?

Voi juca in spectacolul “On the roof” – un dar minunat pe care ni l-a facut domnul Gigi Caciuleanu. Am sa aplic la masterul de Terapie prin Arta. Acum traduc o piesa cu mai multe fete. Si apoi… mai vedem!

Pana in data de 31 august, atat pe site-ul oficial al Galei, cat si pe pagina oficiala de Facebook,  se desfasoara campania interactiva HOP 2019, prin care publicul este invitat sa-i cunoasca pe tinerii concurenti din acest ansa-i urmareasca in transmisiune directa de la Teatrul de Stat Constanta in perioada concursului (2-5 septembrie) si-apoi sa-i voteze in seara Galei. Zilnic, atat cei 17 artisti de la sectiunea individual, cat si cele 7 grupuri se vor prezenta prin scurte filme realizate de ei insisi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.