Una dintre cele mai prestigioase actrite de teatru si de film din Romania, cu o imagine media impecabila, Diana Cavallioti, revine la Braila intr-unul dintre cele mai bine cotate si comentate spectacole la ora actuala, “Legaturi primejdioase”, – Teatrul Mic, Bucuresti, sambata, 21 septembrie, in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila”.
Alaturi de ea, binecunoscut pentru spectacolele in care a jucat la Teatrul Mic, Cezar Grumazescu ne va insoti intr-o calatorie teatrala fascinanta.
Spectacolul regizat de Cristi Juncu, prezinta, intr-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea, o poveste despre un joc de intrigi amoroase. „Ideea ca mintea omeneasca poate cunoaste si stapani lumea (deloc straina vremurilor pe care le traim acum) dicteaza si conduita protagonistilor spectacolului nostru, un viconte si o marchiza. Revolutia lor nu urmareste, insa, pulverizarea unei ordini statale traditionale, ci isi propune sa destrame un imperiu niciodata invins: cel al simturilor.”-Cristi Juncu.

De ce teatru?

Diana Cavaliotti: Pentru ca povestile in carne si oase pe care le poti trai intr-o sala de teatru te invita intr-o alta realitate. Personal, iubesc fuga in alte realitati, alte vieti, alte viziuni. E magie. Si ce e viata fara un strop de magie?
Cezar Grumazescu: Sunt multe motive pentru care am ales acest drum. Nu am fost un elev bun sau priceput la ceva anume si astfel nu reuseam sa ma integrez intr-un grup. Cand am început sa fac teatru in timpul liceului, am simtit ca e un loc unde ma pot deschide, unde pot fi eu cu bune si cu rele, unde nu sunt judecat. Iar apoi au venit festivalurile in tara si in Franta, pentru ca faceam parte dintr-o trupa de teatru in limba franceza. Atmosfera de festival si oamenii care erau acolo m-au cucerit. Atunci am simtit ca ma integrez perfect in aceasta lume si ca vreau sa fac parte din ea.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Diana: Ma bucur enorm sa ma intorc in Braila, la acest festival care are un public atat de special, atat de primitor. Si sunt extrem de curioasa sa vad reactia publicului la povestea incitanta cu care noi, Teatrul Mic, venim spre dumneavoastra.
Cezar: Cum spuneam si la intrebarea anterioara, imi place enorm sa merg in festivaluri. Este o energie aparte, e ca o sarbatoare continua. Mie mi-ar placea sa merg din festival in festival, ca un cantaret care are turneu prin toata lumea. Nu e prima oara cand vin la Braila, imi plac foarte mult teatrul lor si trupa. Iar publicul din Braila e avid dupa teatru tocmai pentru ca nivelul spectacolelor din Braila este foarte ridicat.

Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Diana: Familia se defineste prin ea insasi, nu prin reguli sau dogme . Familia este ceea ce fiecare dintre noi hotaraste sa ii fie casa, acolo unde isi odihneste sufletul si mintea, acolo unde exista increderea si respectul. Si avem libertatea sa exploram acest subiect din punct de vedere teatral intr-o maniera care sa deschida ochii publicului.
Cezar: E foarte greu sa raspund scurt la aceasta intrebare. Nu pot vorbi despre valorile generale, pot spune doar ca pentru mine conceptul de familie este foarte important. Si nu pentru ca am trait intr-o familie perfecta, nu cred ca exista asa ceva. Insa am doi parinti care s-au luptat mereu sa ramanem uniti, in ciuda oricaror probleme. As vrea sa cred ca acest concept de familie inca mai este important pentru oameni si, mai ales, pentru tinerii care vor deveni adultii de maine.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Legaturi primejdioase”?

Diana: Pentru ca virtutea si pacatul sunt imbracate elegant si danseaza strans imbratisate. Pentru ca e frumos sa vezi cata eleganta si atractiva poate fi decadenta. Pentru ca nu ai mai vazut de mult asa ceva la teatru!
Cezar: Sunt multe motive pentru care orice spectator ar trebui sa vada “Legaturi primejdioase”. Cand am inceput acest proiect, pe care l-am asteptat cu sufletul la gura aproape un an, am stiut ca o sa muncim frumos. Suntem un grup puternic de actori tineri carora li s-au alaturat doi actori deja consacrati, si anume Florin Piersic junior si doamna Rodica Mandache. Este un text important pentru care am fost ghidati de Cristi Juncu. Pentru mine asta este o reteta perfecta, care nu poate da gres.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Diana: Nu imi mai masor timpul si viitorul prin obiective. Le calculez doar la timpul trecut si ma bucur si pretuiesc clipele prezentului. Au cea mai mare valoare.
Cezar: Nu imi place sa vorbesc despre obiectivele mele. Sunt superstitios in acest caz, cred ca daca vorbesc despre ele nu se vor indeplini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.