Trupa teatrala de succes din Arad (Teatrul Clasic “Ioan Slavici”) si mandra reprezentanta a zonei culturale de vest, vine in premiera la Braila, in cadrul Festivalului “Zile si nopti de teatru la Braila” (luni, 16 septembrie, h 20.30 – Sala Studio, Teatrul “Maria Filotti” Braila), cu un spectacol tulburator, realist, care lasa multe intrebari si ofera multe raspunsuri, “Tatal”, de Florian Zeller, in regia lui Radu Iacoban.
Stam de vorba azi cu una dintre cele mai nonconformiste actrite de teatru si de film din liga tanara de succes – Iulia Dinu.

De ce teatru?

Pentru ca teatrul, pentru mine, inseamna acasa… Intr-o lume in care toti ne pierdem usor, teatrul este mai mult decat refugiu, e intoarcerea la sine. Teatrul este adevarul suprem.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Personal, sunt mai mult decat curioasa sa descopar un oras cu atata istorie si renume in spate, iar profesional este o adevarata provocare sa ne confruntam spectacolul si, implicit, mesajul pe care acesta il poarta, cu publicul din alta zona, cu un alt background artistic… sunt foarte curioasa cum va fi primit.

Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Poate risc sa par traditionalista, dar consider ca, desi societatea si evolutia ei merg mult spre independenta si emancipare, spre superficialitate, familia ramane in continuare celula de baza a acestei societati, oricat de alienata ar fi ea acum. Mesajul spectacolului nostru poarta in el importanta legaturilor de sange, a apropierii ingenue copil-parinte, a sinceritatii sentimentelor si emotiilor nascute din nasterea si, mai apoi inevitabil, moartea unui “intemeietor” de familie – Tatal.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Tatal”?

Pentru ca e un spectacol care atinge si aduce revelatii in mod diferit si unic de la om la om si de la varsta la varsta.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Imi doresc sa gasesc echilibrul perfect intre evolutia, succesul profesional si implinirea personala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.