Juriul a decis ieri seara laureatii Festivalului Cerbul de Aur 2019. Marele Trofeu ajunge in Italia. Premiul a fost inmanat de Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale.

Eliza G este marea castigatoare a celei de-a XIX-a editii a Cerbului de Aur si a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, in concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) si „Altro che favole”.

“Sunt foarte fericita si este o mare onoare pentru mine sa primesc Trofeul Cerbul de Aur. Ma bucur ca ma aflu aici, in tara voastra frumoasa si a fost o mandrie sa cant in limba romana”, a declarat artista Eliza G, vizibil emotionata.

Alaturi de castigatorul Marelui Trofeu, Festivalul si-a aflat si ceilalti laureati:
Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu inmanat de Loredana Groza, membru al Juriului si Vasile Sirli, presedintele Juriului;
Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu inmanat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;
Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu inmanat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;
Premiul special al publicului – Florin Raduta, Romania, premiu inmanat de George Scripcaru, primarul Brasovului;
Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Presedinte-Director General SRTv si Georgica Severin, Presedinte-Director General al SRR.
Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu inmanat de Adrian Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov;
La editia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cantareata), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cantareata), Erminio Sinni (cantaret, compozitor) si presedintele juriului Vasile Sirli (compozitor, producator muzical).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.