Filmul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, a fost desemnat propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj international” a premiilor Oscar 2020.

Pelicula, cu Vlad Ivanov in rol principal, care a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectata in competitie, a primit majoritatea voturilor in sedinta Comitetului de Selectie Anuala a Filmului Romanesc pentru participarea la sectiunea „Cel mai bun lungmetraj international” a premiilor Oscar acordate de Academia Americana de Film.

Comitetul din acest an, numit prin Hotarare a Consiliului de Administratie al Centrului National al Cinematografiei, a fost format din: Dana Duma (critic de film), Ionut Mares (critic de film), Irina Trocan (critic de film), Iulia Blaga (critic de film), Cristina Corciovescu (critic de film), Mihai Chirilov (director artistic TIFF).

„La Gomera” va avea premiera in cinematografele romanesti pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image si 42 KM FILM.

Cele cinci filme nominalizate Oscar, la categoria „Cel mai bun lungmetraj international”, vor fi anuntate pe 13 ianuarie 2020, iar cea de-a 92–a editie a Galei Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.