Clujeanul Victor Miron, fondatorul proiectului „Cartile pe fata”, a primit in aceste zile o veste care i-a transformat o dorinta intr-un vis implinit. El a obtinut de la TED licenta de organizator si curator pentru conferinte TEDx in Cluj si a inceput deja pregatirile pentru primul eveniment care va avea loc in luna decembrie a acestui an.

Sunt entuziasmat si incantat ca am obtinut licenta, mai ales ca m-am intors de la TEDSummit din Edinburgh plin de inspiratie si de dorinta de a face la Cluj un eveniment cat mai aproape de nivelul TED. O sa pun foarte mare accent pe calitatea discursurilor, astfel ca le vom invita pe viitoarele vorbitoare la un workshop de public speaking care va precede conferinta TEDx din luna decembrie. Workshopul va avea loc pe 16 octombrie la Cluj si va fi gazduit de Oana Pellea”, spune incantat Victor Miron.

El a participat in luna iulie la unul dintre cele mai importante evenimente TED, TEDSummit Edinburgh, care se adreseaza unei comunitati restranse de fosti speakeri, organizatori TEDx, traducatori, TED Fellows si care se organizeaza o data la trei ani. Acesta a fost un pas important in obtinerea licentei.

Acum Victor se pregateste pentru organizarea conferintei TEDxZorilorWomen 2019 la care vor fi asteptati minimum 700 de participanti, iar tema pe care o vor aborda vorbitoarele invitate va fi „Bold and Brilliant”. El spune ca a auzit prima data despre conferintele TED la radio in 2005-2006, iar in 2011 a avut ocazia sa participe la TEDxBucharest. „Un discurs de acolo m-a inspirat sa pornesc o campanie de promovare a bunelor maniere in trafic. Un alt TED Talk m-a convins sa incep in 2012 o comunitate de consum colaborativ. Iar in 2013, dupa un alt TED Talk, am facut o aplicatie de mobil. Asa ca am vazut pe propria piele puterea ideilor de a se disemina si de a genera actiune si chiar impact pozitiv. Asa ca sunt foarte bucuros sa va invit la prima conferinta TEDx pe care o organizez eu direct.”

Victor Miron, care a creat in Cluj peste 30 evenimente culturale in ultimii 5 ani, s-a implicat pana acum in organizarea unui TEDx la Cluj, in 2007, si a fost, de asemenea, prezent si pe scena in calitate de vorbitor, in 2012.

TED este o comunitate globala, nonprofit, dedicata oamenilor din diferite culturi si domenii de activitate, care cauta o intelegere aprofundata a lumii. Dezvoltata in jurul conceptului potrivit caruia ideile au puterea de a schimba comportamente, vieti si, in cele din urma, lumea, TED a fost creata cu scopul de a raspandi aceste idei sub forma unor discursuri scurte, puternice si de impact, cu o durata de 18 minute sau mai putin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.