Platforma de jurnalism online you.com.ro gazduieste articole scrise de si pentru adolescenti, un post de radio in ale carui emisiuni tinerii se pot implica direct si propune o serie de evenimente care sa ofere noii generatii orientare personala si profesionala.
YOU. este un proiect cultural creat pentru adolescenti si impreuna cu ei, este un spatiu sigur in care pot vorbi despre nevoile si dorintele lor, despre reusitele si fricile lor, despre presiunile sociale si reconcilierea intre generatii. Platforma YOU este locul in care adolescentii se pot exprima avand certitudinea ca vor fi auziti, ascultati, intelesi si sfatuiti de profesionisti.
Noi credem ca intelegerea adolescentilor si construirea unor contexte de dezvoltare sanatoase pentru ei, atat in mediul academic, cat si in cel familial, pot contribui la o dezvoltare corecta a adultilor de maine.
Proiectul YOU. este gandit pe trei coordonate de dezvoltare pentru adolescenti:
1. Relatia cu sine (consiliere si orientare profesionala, cultura de business si antreprenoriat, ateliere vocationale);
2. Relatia cu parintii (consiliere si orientare profesionala pentru parinti, ateliere vocationale si intalniri inspirationale parinti-copii);
3. Relatia cu societatea (internship, programe de implicare sociala, travel and cultural learning).
Proiectul YOU. este sustinut de Asociatia Varyafin.
Inspirata de pasiune si compasiune pentru oameni si bazata pe expertiza cofondatorilor, Asociatia Varyafin este puntea rapida si transparenta prin care grupurile tinta ale proiectelor noastre au acces la resursele necesare pentru atingerea obiectivelor. Suntem aici pentru a sustine impreuna talentele exceptionale pe care le regasim in tineri. Strategia noastra vorbeste despre impletirea in povesti de succes a componentei sociale cu cea a educatiei financiare.” (Alexandru Tudose, membru fondator Varyafin)
Centrul YOU. va functiona in regim de solidaritate cu centrele de criza din Uniunea Europeana, care faciliteaza ajutor gratuit si in timp real persoanelor aflate in situatii acute si semi-acute de risc ce le pot pune in pericol viata, sanatatea mentala si fizica, contextul familial si social, educatia si dreptul la libera alegere. YOU. isi propune sa intervina astfel asupra violentelor musamalizate la nivel social si institutional, oferind tinerilor un spatiu in care sa poata exprima probleme sensibile fara frica de a fi abuzati, si sa poata primi suport specializat de la personal pregatit si calificat in lucrul cu vulnerabilitatile personale si colective ale acestei generatii.” (Ioana Cristina Casapu, redactor-sef YOU.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.