FUNDATIA CORNELIU COPOSU impreuna cu FUNDATIA HANNS SEIDEL si FUNDATIA ACADEMIA CIVICA organizeaza pe data de 11 noiembrie, 2019, la Teatrul National (Sala Mare), cu incepere de la ora 18.30, “GALA CORNELIU COPOSU – Editia a IV-a”. In cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de CORNELIU COPOSU si un extraordinar CONCERT CARITABIL semnat de inconfundabilul JAN AKKERMAN.

In cadrul GALEI de anul acesta, FUNDATIA CORNELIU COPOSU si partenerii sai vor lansa un volum de versuri de CORNELIU COPOSU, gandite in detentie si scrise dupa 17 ani, la iesirea din inchisoare.
Cuvant inainte: ANA BLANDIANA
Prezinta: ALEX STEFANESCU
Cele mai frumoase poeme vor fi citite de ION CARAMITRU
Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez si considerat unul din cei mai mari chitaristi ai lumii, este invitat la Bucuresti sa sustina un concert caritabil in cadrul Galei, unde va interpreta, alaturi de trupa sa, piese de pe ultimul album, “Close Beauty”, ce va fi lansat pe 25 octombrie anul acesta, dupa 8 ani de pauza, dar si piese consacrate din repertoriul sau artistic de peste 50 de ani.

Biletele pot fi achizitionate din reteaua eventim.ro, entertix.ro, mystage.ro si la Casa de bilete a Teatrului National, la urmatoarele categorii de preturi:
CATEGORIA I – 349 lei
CATEGORIA II – 300 lei
CATEGORIA III – 249 lei
CATEGORIA IV – 199 lei
Elevi, studenti, pensionari – 99 lei
In acest an, sumele obtinute din vanzarea biletelor si din alte donatii, vor fi directionate catre scolile cu predare in limba romana din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea si dotarea laboratoarelor de limba si literatura romana.

Donatiile vor putea fi facute in contul special deschis la Banca Comerciala Romana:
RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mentiunea
“PENTRU SCOLILE DIN NORDUL BUCOVINEI”.

Ca in fiecare an, GALA CORNELIU COPOSU debuteaza cu premierea castigatorilor concursului de eseuri, aflat la a IV-a editie, anul acesta avand tema “PRIN CE DIFERA ROMANIA DIN 2019 DE ROMANIA DE PANA IN 1989”?
Juriul este format din:
Ana Blandiana, scriitor, presedinte al juriului;
Doina Alexandru, journalist;
Dan Pavel, profesor de stiinte politice;
Ioana Boca, istoric;
Tudor Calin Zarojanu, scriitor si journalist.
Premiile acordate vor fi dupa cum urmeaza:
Premiul I – 3000 lei
Premiul II – 1200 lei
Premiul III – 800 lei
FUNDATIA CORNELIU COPOSU isi propune, incepand din acest an, sa lanseze campanii de strangere de fonduri pentru promovarea si punerea in practica a unor cauze si teluri pentru care a luptat si a militat CORNELIU COPOSU, pentru care si-a dedicat atatia ani din viata si, nu in ultimul rand, pentru care FUNDATIA CORNELIU COPOSU si-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor si moralitatii celui care a fost Corneliu Coposu.

FUNDATIA CORNELIU COPOSU a stabilit ca obiectiv pentru acest an, strangerea de fonduri pentru scoli romanesti din nordul Bucovinei (Ucraina) prin intermediul unui concert extraordinar sustinut de celebrul artist olandez, chitarist de exceptie, JAN AKKERMAN.

Sumele obtinute din vanzarea biletelor pentru evenimentul anuntat si donatiile private facute de toti sustinatorii cauzei fundatiei vor fi directionate, anul acesta, pentru dotarea si facilitarea unor proiecte de sustinere a copiilor scolilor romanesti din nordul Bucovinei.

Contul deschis cu aceasta ocazie, va ramane operabil pana la data de 31 decembrie 2019, pentru cei ce doresc sa faca donatii si dupa eveniment.

La Gala vor fi prezenti beneficiari ai donatiilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.