Teatrul brailean “Maria Filotti” se va distinge mereu in panoplia institutiilor culturale importante de la noi din tara prin eleganta si maiestria spectacolelor prezentate, frumusetea si somptuozitatea institutiei ca atare, dar, evident, probabil cel mai esential aspect, suita de actori de renume si de valoare.
La ora actuala, Narcisa Novac este una dintre cele mai bune si expresive actrite de origine braileana la nivel national ca stil de interpretare, traire scenica si evolutie actoriceasca permanenta. Si una dintre actritele noastre preferate ale Teatrului din Braila.
Astazi aflam care sunt cele trei motive personale care au ghidat-o, launtric sau profesional, mereu pe minunata actrita Narcisa Novac.

3 motive pentru care actoria te-a ales pe tine

Nu stiu daca ea m-a ales, cred ca ne-ntalnim la mijloc de multe ori. Prima intalnire am avut-o cand eu eram micuta, la spectacolul “Chira Chiralina”, montat magistral de regretata Catalina Buzoianu. Am fost fermecata. Actorii si copiii din distributie mi-au fost cunoscuti, unii foarte bine, oameni obisnuiti care se transformau pe scena in poveste. Si cred ca atunci a pornit si drumul meu. Care a continuat la Liceul de Arta in prima promotie de Arta Dramatica. Si asa a inceput “relatia” noastra. Ne alegem reciproc, fiecare pentru motive mai reale sau mai metaforice, mai de iubire, mai de sevraj, de confirmare… dragoste cu nabadai.

3 motive pentru care iubesti teatrul din Braila

E unul dintre cele mai frumoase teatre din tara! Care impune o anumita calitate, umana si profesionala care se reflecta si in public. Il iubesc! E natal. L-am trait de mic copil. Este castelul din povestea mea.

3 motive pentru care relatia cu fiecare regizor este importanta in constructia ta ca actor si ca om

Relatia cu fiecare om din viata te construieste. Primesc relatia cu regizorii ca pe o mare prietenie, cu inima deschisa si-atunci adun, adun, adun. Si rele, si bune. E cel mai frumos prilej, acesta artistic, de a cunoaste si te cunoaste, de a lega prietenii cu oameni deseori frumosi.

3 motive pentru care te-a marcat unul dintre personajele jucate pana acum

Personajele asimilate, descoperite, iubite, ma marcheaza unul cate unul. Prin provocari, prin profunzime, prin cautari. In fiecare e ceva nou care sta la panda sa fie descoperit.

Scena din spectacolul ” Conversatie dupa inmormantare”

3 motive pentru care Braila are multe de spus la capitolul actorie si arta

Dintotdeauna Braila a avut multe de spus in arta, cultura si teatru. Si in continuare va avea de spus. Datorita mostenirii culturale bogate, care dainuie, dar mai ales oamenilor de aici. Care au rezonat, simtit si sprijinit frumosul si toate manifestarile culturale. Braila are un farmec aparte care te invita spre arta, spre inspiratie sau spre simtire.

3 motive pentru care esti un om fericit

Om fericit? Cred ca actorul nu poate fi fericit. E un cuvant prea mare pentru artisti. Eu sunt in continua efervescenta, melancolie, cautare, adrenalina, profunzime, poezie. Om fericit? Poate sunt fericita cand cineva dintre spectatori imi marturiseste emotionat ca am atins sufletul lui. Atunci e o clipa de fericire. Fericirea e o clipa. Si e bine ca e asa.

3 motive pentru care omul cat traieste invata

Hahahahha, cred ca este una din definitiile actorului. Invat clipa de clipa de la cei din jurul meu, de la natura, de la copii, de la animale, de la oameni buni si rai. Viata ne invata, vrem nu vrem.

3 motive care te motiveaza sa mergi mai departe in profesia aleasa indiferent de obstacole

Nu stiu daca exista motive. Exista trairile personale, exista dragostea pentru fiecare om care se recunoaste in tine, exista o patima care-ti acopera ezitarile, fugile, esecurile, renuntarile, durerile, dezamagirile. Lupta asta permanenta cu propriul eu poate fi un motiv.

3 motive pentru care ne recomanzi sa te urmarim in spectacolele in care joci

Urmariti pe scena personajul ce va atinge sufletul. Primiti cu toata inima, deschisa larg, cu inima-receptor actul artistic, rezonati la frumos, raspundeti cu dragoste la dragostea artistului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.