IL VOLO, cel mai cunoscut trio Italian din lume, viziteaza pentru prima data Romania.

Concertul celor trei italieni va avea loc in data de 15 iulie 2010 la Sala Palatului din Bucuresti. Acestia vor prezenta ,,10 years’’ – un spectacol care a obtinut cele mai bune rezultate din minunata lor cariera de 10 ani, si care face parte din turneul lor mondial. Acesta aduce un omagiu a trei artisti unici, al caror talent se extinde dincolo de granitele nationale si care au vandut milioane de copii de albune si au cucerit topurile claselor mondiale.

Turneul ,,10 years’’ a inceput in septembrie 2019 cu un grandios concert la Arena di Verona si va contiunua in America Latina – din Mexic pana in Brazilia, unde mii de fani se bucura de IL Volo si vor turna 12 state in anul 2020.

Din 2009, cei trei muzicieni au sustinut peste 300 de concerte in 210 orase de pe trei continente. Au cantat in cele mai prestigioase sali, precum Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York, Arena di Verona in Italia. Peste 2 milioane de spectatori au participat la concertele lor.

Sunt aplaudati in intrega lume pentru farmecul lor tineresc pe scena. Vocile lor unice si abilitatile de cantare egale cu cei mai mari interpreti clasici. Nu este intamplator faptul ca sunt numiti ,,baietii cu voci ingeresti’’ si ca sunt desemnati mostenitori ai celor trei tenori.

Desi, doar 25 de ani, acum 10 ani Il Volo a raspandit frumusetea muzicii clasice a operei traditionale si a belcanto-lui italian in intrega lume. Ei insisi spun ca vor sa arate continuitatea muzicii clasice si sa atraga tinerii spre ea.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto si Piero Barone si-au inceput cariera la varsta de 14 ani cand au aparut intr-o emisiune TV. Producatorul le colecteaza intr-un trio si le da numele inspirat Il Volo. Datorita talentului lor uimitor, de copil, acestia impartasesc scena cu mari cantareti precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana, Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreti italieni invitati sa participe la We Are The World For Haiti in 2010 cu 80 de vedete mondiale.

Au lansat cinci albume de studio cu statut de platina si au doua nominalizari la Grammy.

In 2015, faima lor se destrama in Europa dupa ce au castigat concursul Sanremo cu piesa sa Grande Amore si au reprezentat Italia la Eurovision. In 2019 se intorc din nou pe acceasi scena si atrag dragostea publicului cu melodia Musica Che Resta.

Cu proiectul lor ,,Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori’’, isi aduc un omagiu inspiratiilor lor Carreras – Domingo – Pavarotti, iar in 2016 si 2017 merg intr-un turneu mondial cu un success fara precedent. Concertul lor de deschidere la Florenta este sustinut chiar de Placido Domingo si a fost difuzat in 500 de cinematografe din Italia si din intrega lume.

Iar ultimul album al lor – Musica, cu melodia Musica Che Resta, castigat in acest an de publicul Sanremo, este inca o dovada a succesului lor fara margini. Albumul lor se afla in Top 10 cele mai vandute albume de pe iTunes in 14 tari – Malta, Brazilia, Israel etc., iar cel de-al doilea album cel mai bine vandut in Japonia dupa Bohemian Rhapsody.

Il Volo este, de asemenea, un favorit al Papei Francis. La inceputul anului 2019, i-a invitat sa participle la cea de-a XXVI-a Ziua Mondiala a Tineretului din Panama, unde si-au cantat Ave Maria intr-un public de un million.

Concertul lui Il Volo va avea loc pe 15 iulie 2020, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt la vanzare incepand cu 18 decembrie 2019, in reteaua Eventim, precum si online pe Eventim.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.