Cel mai important si grandios eveniment din industria cinematografica a avut loc ieri seara la Teatrul Kodak Los Angeles, unde, au fost decernate premiile celei de-a 85-a editii a premiilor Oscar.
Spectacolul, a carui gazda a fost, in premiera, actorul Seth Macfarlane, a fost un show plin de eleganta, fast si bun gust, un spectacol meritoriu pentru actorii, regizorii, si ceilalti membri ai distributiilor filme de top din 2012.

Ben Affleck a reusit cea mai mare realizare din cariera sa, dupa ce Argo a fost numit de Academia Americana de Film drept cel mai bun film al anului, invingand filme ca Lincoln, Zero Dark Thirty, Life of Pi sau Django Unchained. Desi n-a fost nominalizat la regie, Affleck a pus mana pe un Oscar in calitate de producator.

Daniel Day-Lewis a scris istorie, dupa ce a primit al treilea Oscar din cariera, pentru rolul din Lincoln. Este singurul actor din istorie care are 3 Oscaruri, toate pentru rol principal. Jennifer Lawrenc a luat primul Oscar, la 22 de ani, pentru rolul din Silver Linings Playbook, iar visul lui Anne Hathaway s-a implinit: a luat Oscarul pentru rol secundar feminin in Les Miserables. Bijuteria cinematografica a lui Ang Lee, “Life of Pi”, i-a adus regizorului cel de-al doilea Oscar din cariera.

Tot in premiera in acest an, doua filme – “Zero dark thirty” si “Skyfall” si-au impartit premiul Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet.

Invinsul serii poate fi numit Steven Spielberg, care, desi considerat favorit, nu a reusit sa ia premiul Oscar pentru regie.

Iata lista completa a castigatorilor:

Cel mai bun film: Argo
Cea mai buna actrita in rol principal: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cel mai bun actor in rol principal:Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Cel mai bun regizor: Ang Lee (Life of Pi)
Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz( Django Unchained)
Cea mai buna actrita in rol secundar: Anne Hathaway ( Les Miserables)
Cel mai bun scenariu original: Django Unchained (Quentin Tarantino)
Cel mai bun scenariu adaptat: Argo (Chris Terrio)
Cel mai bun film strain: Amour (Austria)
Cel mai bun cantec: Skyfall – Adele (Skyfall)
Cea mai buna coloana sonora: Life of Pi (Mychael Danna)
Cele mai bune efecte vizuale: Life of Pi
Cel mai bun lungmetraj de animatie: Brave
Cel mai bun documentar: Searching for Sugar Man
Cel mai bun montaj de sunet:: Zero Dark Thirty si Skyfall
Cel mai bun mixaj de sunet: Les Miserables
Cel mai bun machiaj: Les Misérables
Cele mai bune costume: Anna Karenina (Jacqueline Durran)
Cea mai buna imagine: Life of Pi (Claudio Miranda)

In acest an dorinta intregii echipe de productie a premiilor Oscar a fost sa omagieze filmele care au facut legenda. Astfel ca Shirley Bassey a interpretat live tema din Goldfinger , celebrul film cu James Bond, iar James Travolta, Catherine Zeta-Jones si Jennifer Hudson au realizat un moment impresionant pentru musicalurile care au castigat Oscaruri in ultimii ani.


Catherine Zeta Jones performance All that Jazz… de dm_512aa335dbc58

Intreaga sala plina a teatrului Kodak a fost pe deplin impresionata de momentul muzical oferit de distributia filmului “Les Miserables”. Hugh Jackman a cantat Suddenly, Anne Hathaway, celebra melodie I Dreamed A Dream, alaturi de Amanda Seyfried si Samantha Banks, iar Russell Crowe a aparut pe scena, in aplauzele intregii sali.

Adele a realizat si ea un moment frumos, cu tema din Skyfall, piesa pentru care a castigat premiul Oscar din acest an pentru cel mai bun cantec original.

Iar Barbara Streisand a revenit pe scena pentru un moment de-a dreptul impresionant.

Pe scurt a fost o noapte a emotiei, a invinsilor si a invingatorilor, o noapte care, cu fiecare an, devine tot mai memorabila.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.